Office 2021
Microsoft brengt Office 2021 uit voor Windows en macOS
3 maart 2022
Aptos font
Standaard lettertype Office: Aptos
14 juli 2023

PowerPoint tips

De beste PowerPoint tips mogen niet worden onthouden. In plaats daarvan zouden ze naar de achtergrond moeten verdwijnen om u en de boodschap die u probeert over te brengen, te ondersteunen. De PowerPoint-presentatietips die we hieronder delen, helpen je bij het maken van een goede presentatie.

PowerPoint tips

In tegenstelling tot goede PowerPoint-presentaties , zijn slechte PowerPoint-presentaties een afleiding. Je herinnert je ze misschien, maar niet op een goede manier.

Je hebt ze eerder gezien. Ze kunnen miljoenen regels tekst bevatten. Of een onsamenhangende stroom naar de dia’s. Erger nog, sommige dia’s bevatten lelijke foto’s en een slecht ontwerp dat afbreuk doet aan de boodschap die u probeert over te brengen. Dat kan zelfs je geloofwaardigheid als professional of spreker schaden.

Dit artikel neemt je mee van het vinden van je eerste onderwerp tot het leren maken van een effectieve PowerPoint-presentatie. Onze gids behandelt alles daartussenin, zodat u zich nooit afvraagt ​​hoe u bij elke stap een goede PPT-presentatie kunt geven. Je leert hoe je een PowerPoint presenteert als een professional.

Deze presentatietips en richtlijnen voor Microsoft PowerPoint zijn onderverdeeld in secties. Ga dus direct naar het advies dat u nodig hebt en kom terug wanneer u klaar bent voor de volgende stappen. U staat op het punt de beste PowerPoint-tips en -trucs te zien. (En bekijk zeker onze nieuwe geavanceerde tips.)

Wat maakt een PowerPoint-presentatie effectief?

Het is handig om te weten hoe u PowerPoint moet gebruiken en er snel in kunt werken. Maar belangrijker is het maken van een goede presentatie die al uw presentatiedoelen bereikt. Een goede PowerPoint-presentatie is:

  • Bereid om te investeren. Onderzoek, plan en bereid uw presentatie professioneel voor. Het helpt u een effectieve boodschap over te brengen aan uw doelgroep.
  • Correct ontworpen. Uw visuele punten moeten opvallen zonder uw publiek te overweldigen. Een goede visuele PowerPoint-presentatie zou uw bericht niet ingewikkelder moeten maken.
  • Tot in de perfectie beoefend. Oefen je timing en levering zodat je punten landen zoals geoefend met een live publiek.
  • Geleverd met Poise . Presenteer met een ontspannen innerlijke kalme en zelfverzekerde uiterlijke projectie. Geef je publiek warmte, opwinding en energie.
  • Vrij van fouten . Vermijd typefouten, goedkope clipart en miscues zoals rechtstreeks lezen van uw dia’s.

Beschouw dit als uw allesomvattende gids voor het maken van een goede PPT-presentatie. We zullen kijken naar het voorbereiden van uw presentatie, hoe u deze in PowerPoint kunt ontwerpen. Bovendien zullen we onderzoeken hoe u uw levering met succes kunt oefenen en nagelen tijdens de presentatie.

In deze tips voor PowerPoint-presentaties bespreken we ook wat u niet moet doen, zodat u grote fouten kunt omzeilen. Effectieve presentatievaardigheden PPT-tips zijn alles wat je nodig hebt om een ​​geweldige presentator te worden.

Waar vind je de beste PowerPoint PPT-sjablonen voor 2022?

Een goede PowerPoint-presentatie maken? Dit artikel bevat zoveel tips en trucs voor PowerPoint-presentaties dat u zeker zult slagen. Voordat we in onze enorme lijst met presentatietips duiken, willen we onze favoriete bron delen. Ze laten je zien hoe je met minder werk een goede PowerPoint-presentatie maakt.

Op Envato Elements vindt u duizenden ontwerpen die u laten zien hoe u een PowerPoint presenteert. Dat komt omdat ze zijn gebouwd met de beste ontwerpen die het werk al voor je hebben gedaan. Ze zullen u zeker laten zien hoe u PowerPoint effectief kunt gebruiken.

Heeft u een budget? Huisstijl in Office kan u ook helpen met een op maat gemaakte PowerPoint template.

Als u een beginnend presentator bent die effectieve presentatievaardigheden voor PPT leert, is een sjabloon de beste bron. Ze geven u ideeën voor het presenteren van uw inhoud met kant-en-klare ontwerpen. Bouw een goede PowerPoint-presentatie met minder werk dan ooit tevoren.

Het beste van alles is dat Envato Elements u meer bronnen biedt voor goede PowerPoint-presentaties met stockfoto’s, afbeeldingen en meer. Deze helpen je zonder extra kosten onze beste PowerPoint-trucs te gebruiken. Effectieve presentatievaardigheden PPT-ontwerpen helpen u de leercurve te versnellen. Huisstijl in Office kan u helpen met een PowerPoint template op maat.

1. Weet waar je over praat

Uw presentatie gaat niet alleen over uw dia’s. Het gaat om de boodschap die je wilt overbrengen. Denk, voordat u statistieken, feiten en cijfers invult, na over het verhaal dat zal worden besproken, waarom en in welke volgorde. Het is een must als je leert hoe je een goede PPT-presentatie kunt geven.

PowerPoint templates

PowerPoint templates

2. Schrijf het op

Begin met een Word- of Google-document. Storyboard of script de hele presentatie om u een idee te geven van hoe de gepresenteerde informatie zal stromen en hoe kijkers deze in volgorde zullen zien.

3. Markeer wat het belangrijkste is

Een presentatie behandelt alleen de meest cruciale stukken. Waar je ook aan hebt gewerkt dat hiertoe heeft geleid – een paper, een werkproject, een nieuw productontwerp – hoeft niet in zijn geheel te worden gedeeld. Kies de belangrijkste punten en plaats de rest in een “Bijlage” om naar te verwijzen tijdens de Q&A-sessie aan het einde.

4. Ken je publiek

Hoe je praat met een zaal vol medische professionals moet anders zijn dan hoe je een zaal vol jonge ondernemers aanspreekt. Alles is in feite anders. Uw onderwerpkeuze, de taal die u gebruikt, de voorbeelden die u geeft om punten te illustreren. De kleine stukjes humor die erin zitten, moeten specifiek zijn afgestemd op uw doelgroep.

5. Oefen! (Ja, al)

Het is nooit te vroeg om te wennen aan het ritme van uw presentatie en nota te nemen van punten die u wilt benadrukken. Terwijl je het hardop zegt, begin je een ‘gevoel’ voor het materiaal te ontwikkelen. Je zult merken dat sommige dingen goed werken, terwijl andere dat niet doen en misschien moeten worden omzeild.

6. Herschrijven nadat je hebt geoefend

Terwijl je je presentatie oefent, struikel je vast over secties die niet helemaal natuurlijk verlopen. In plaats van uw levering opnieuw te bewerken, is het misschien tijd om de inhoud te overwegen en de gebieden te herschrijven die als struikelblokken dienden.

7. Deel met een collega of vriend

Als er veel op het spel staat voor uw presentatie, is het nooit te vroeg om feedback te krijgen van degenen die u vertrouwt.

Hier is een artikel dat u helpt om als team samen te werken aan een PowerPoint-presentatie. Ontvang PowerPoint-ontwerptips van degenen die u vertrouwt wanneer u samenwerkt.

8. Houd uw dia’s eenvoudig

Dit is een van de belangrijkste PowerPoint-presentatietips die u moet volgen bij het ontwerpen van uw dia’s. Houd er rekening mee dat minder meer is (effectief). Een rommelige dia leidt af. Het veroorzaakt verwarring bij een publiek: op welk deel van de dia moet ik me concentreren? Moet ik de slide lezen of op de presentator letten? 

Maar een eenvoudige, visueel aantrekkelijke dia zal uw publiek aanspreken en hen op het goede spoor houden met uw belangrijkste punten.

9. Beperk woorden op uw dia’s

Meeliften op het laatste punt – minder is effectiever. Vermijd indien mogelijk kogels helemaal. Snijd ze anders in een paar eenvoudige woorden. Het publiek moet luisteren, niet lezen.

10. Gebruik hoogwaardige foto’s en afbeeldingen
Een van de belangrijkste tips voor hoogwaardige PowerPoint-presentaties is het gebruik van foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Eerder in deze zelfstudie zag u Envato Elements, een service voor alles wat u kunt downloaden met PPT-tips in sjablonen. Die kant-en-klare ontwerpen zijn de beste vriend van een beginner. Ze zijn nog beter in combinatie met de onbeperkte bibliotheek met stockfoto’s van Elements.

Mensen nemen je eerder serieus als je presentatie visueel aantrekkelijk is. Gebruikers zien een aantrekkelijk design als bruikbaarder. Evenzo zullen ze een aantrekkelijkere PowerPoint als effectiever beschouwen.

11. Gebruik nauwkeurige en relevante grafieken en grafieken

Grafieken en grafieken kunnen ook afleiden als ze niet goed worden gebruikt. Zorg ervoor dat uw informatieontwerp eenvoudig en overzichtelijk is, zodat het publiek niet de hele tijd bezig is te proberen te ontcijferen wat uw X-as zegt.

12. Gebruik hoogwaardige, frisse sjablonen

Heb je de oude PowerPoint-sjabloon gezien die eruitziet als versleten papier en inktspatten gebruikt? Ja, dat heeft je publiek ook. Sjablonen kunnen afleidend zijn als ze te eenvoudig zijn of als het ontwerp gedateerd aanvoelt. Je hebt er een nodig met geweldige ontwerpopties.

De beste PowerPoint-ontwerptips besparen u tijd. En er is geen krachtigere tip dan deze: gebruik een sjabloonHet helpt je onder de knie te krijgen hoe je een PowerPoint presenteert zonder al je tijd in de app te besteden. Het mooist is natuurlijk een op maat gemaakte PowerPoint template in Huisstijl. Daarbij kan Huisstijl in Office u helpen.

13. Kies de juiste lettertypen

Lettertypen zijn een belangrijk onderdeel van het betrekken van uw publiek. Lettertypen en typografische keuzes hebben een onbewust effect op kijkers. Ze zorgen ervoor dat ze de presentatie en het merk van uw bedrijf positief of negatief karakteriseren. Zorg ervoor dat u lettertypen kiest die professioneel en modern zijn! Welke lettertypes kunt u gebruiken in Office? Kijk op ons blog voor een overzicht.

14. Kies Kleurbron

Net als lettertypekeuze veroorzaken kleuren specifieke onbewuste reacties van kijkers. Als u een verouderde kleurencombinatie voor uw presentatie kiest, wordt deze niet effectief.

PowerPoint tips

15. Schoon + eenvoudige opmaak maakt het verschil!

We hebben een volledige zelfstudie over het correct opmaken van uw PPT-dia’s . Lees het door en bekijk de bijbehorende video. Onthoud gewoon dat minder meer is. De focus ligt op u en uw boodschap, niet op uw dia’s.

16. Zorg ervoor dat alle objecten zijn uitgelijnd

Een eenvoudige manier om een ​​goed ontworpen presentatie te maken, is ervoor te zorgen dat alle items op een dia opzettelijk zijn uitgelijnd. Houd hiervoor Shift ingedrukt + selecteer alle objecten die u wilt opnemen. Kies vervolgens Rangschikken in de optiebalk en pas  Uitlijningstype toe.

17. Beperk interpunctie

Dit is niet de plek voor uitroeptekens. Benadruk uw punten (tijdens het spreken). Gebruik geen interpunctie om dit voor u te doen. (Laat deze achterwege)

18. Vermijd over-formattering van uw bullets

Deze PowerPoint-presentatietip is eenvoudig. Het is niet nodig om elk woord van elk opsommingsteken met een hoofdletter te schrijven, of om al je opsommingstekens in hoofdletters te hebben. Laat de bullets indien mogelijk helemaal vallen. Nogmaals, hoe eenvoudiger hoe beter!

19. Combineer informatie met afbeeldingen in PowerPoint

Een van de krachtigste presentatievaardigheden voor PPT is het gebruik van infographics. Met het juiste type visuals komen dia’s tot leven en verkleinen ze de tekst ten gunste van afbeeldingen.

Infographics  helpen bij het combineren van informatie met afbeeldingen. Het is gemakkelijker om complexe ideeën uit te leggen als je visuele formaten gebruikt die intuïtief zijn.

FlatIcon-gratis-iconen-downloaden-voor-office

20. Nogmaals – Repeteren

Doe het gewoon. Opnieuw en opnieuw. Experimenteer met pauzes, gebaren en lichaamstaal. Oefen ongeveer een uur voor elke minuut van uw toespraak.

Nog meer PowerPoint tips? 

Wil je eens sparren met een van onze PowerPoint specialisten over jouw PowerPoint uitdagingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.